My Account

Make use of the advantages of registering at www.wienerphilharmoniker.at: subscribe to various newsletters, participate in the drawing for New Year's Concert tickets and view your online purchases.

Register now

String Quintet in C major, op. 104

Performers

Martin Kubik

Als engagierter Kammermusiker konzertierte Martin Kubik mit Ensembles wie dem Otto-Nicolai-Quartett, dem Straka-Ensemble, dem Wiener Geigenquartett und dem Ensemble Kontrapunkte im In- und Ausland. Von 1990 bis 2010 war Martin Kubik Mitglied und Ensembleleiter der Philharmonia Schrammeln Wien.

Gerhard Marschner

Bereits mit 19 Jahren wurde Gerhard Marschner 2004 vom Orchester der Wiener Staatsoper engagiert, 2007 avancierte er zum Stimmführer der Viola-Gruppe und ab September 2017 wird er seine Tätigkeit als Solo-Bratschist fortführen. Neben seiner Orchestertätigkeit ist Gerhard Marschner als Solist und als Kammermusiker in verschiedenen Formationen aktiv.

Tilman Kühn

Tilman Kühn performs regularly at Festivals at home and abroad, such as the Schleswig Holstein Festival and the Salzburg Festival. In addition to his orchestral activity, he is an active chamber musician. Tilman Kühn has been a member of the Vienna State Opera Orchestra since the 2014/15 season.

David Pennetzdorfer

David Pennetzdorfer studied at the Mozarteum Salzburg and the Vienna University of Music. He has performed as soloist with the Bruckner Orchester Linz, the Haydn Orchestra in Bolzano and many others. Since September 1, 2014, he has been a member of the Vienna State Opera Orchestra.