My Account

Make use of the advantages of registering at www.wienerphilharmoniker.at: subscribe to various newsletters, participate in the drawing for New Year's Concert tickets and view your online purchases.

Register now

Septet in E-flat major op. 20

Performers

Christoph Koncz

Christoph Koncz studied with Eugenia Polatschek, Josef Hell, Igor Ozim and Boris Kuschnir. As a soloist he has worked with conductors such as Charles Dutoit, Sir Neville Marriner and Marc Minkowski. He plays with numerous prominent chamber music partners and also appears as a conductor. Since 2008 he has been section leader of the 2nd violins of the Vienna Philharmonic.

Gerhard Marschner

Bereits mit 19 Jahren wurde Gerhard Marschner 2004 vom Orchester der Wiener Staatsoper engagiert, 2007 avancierte er zum Stimmführer der Viola-Gruppe und ab September 2017 wird er seine Tätigkeit als Solo-Bratschist fortführen. Neben seiner Orchestertätigkeit ist Gerhard Marschner als Solist und als Kammermusiker in verschiedenen Formationen aktiv.

Stephan Koncz

Stephan Koncz, 1984 in Wien geboren, studierte bei Valentin Erben sowie Róbert Nagy in seiner Heimatstadt und bei Ludwig Quandt in Berlin. Als vielbeschäftigter Kammermusiker arbeitet er mit vielen prominenten kammermusikalischen Partnern. Von 2008 bis 2010 war Stephan Koncz Cellist im Orchester der Wiener Staatsoper, seit 2010 ist er Mitglied der Berliner Philharmoniker.

Christoph Wimmer

Christoph Wimmer received his first engagement with the Vienna Symphony in 2002 and, after a successful audition, joined the Vienna State Opera Orchestra on December 1, 2003. Since 2006, he has been principal contrabassist and was also granted membership in the Association of the Vienna Philharmonic.

Daniel Ottensamer

Sowohl als Solist und Kammermusiker, als auch in seiner Funktion als Soloklarinettist der Wiener Philharmoniker und des Orchesters der Wiener Staatsoper konzertiert Daniel Ottensamer mit namhaften Orchestern und  bedeutenden Künstlerpersönlichkeiten in den wichtigsten Musikzentren der Welt.

Sophie Dervaux

Sophie Dervaux studied at the Conservatoire National Supérieur de Lyon and later at the Karajan Academy of the Berlin Philharmonic. In 2012 she became principal contrabassoonist of the Berlin Philharmonic. Since 2015 she has been principal bassoonist of the Vienna State Opera Orchestra and the Vienna Philharmonic.

Josef Reif

Josef Reif musiziert gerne kammermusikalisch und wirkt bei vielen kleinen Ensembles mit. Dazu zählen Formationen wie die Vienna Horns, die Austrian Brass Connection, das Concert Jazz Orchestra Vienna, das Hornquintett Die Matterhorns und das Theophil Ensemble Wien.